INFORMACIONE NGA MSH

INFORMACIONE NGA MSH

Informacion i përditësuar lidhur me Covid-19 ( lidhur edhe masat e marra, menaxhimin e rasteve etj) dhe njoftime të përgjithshme për Covid-19. (https://shendetesia.gov.al/koronavirusi-i-ri-dhe-masat-ndaj-tij/)

Vetëm ISHP-ja është qendra e konfirmimit të pozitivitetit dhe referencës. (faqe 29) https://shendetesia.gov.al/wp-content/uploads/2020/03/Covid_AL-spreads.pdf

Tamponi në privat vetëm për arsye administrative.
https://new.shendetesia.gov.al/mbi-njohjen-e-strukturave-jopublike-per-kryerjen-e-testit-rt-pcr/
https://shendetesia.gov.al/ëp-content/uploads/2020/07/Scanned-Documents.pdf
(urdhëri i MSH 1)

Spitalet COVID-19 (urdhërohen spitalet shtetërore (Sp.‘Infektiv’ dhe Sp.‘Shefqet Ndroqi’ për
trajtimin e COVID dhe jo ato private)
https://shendetesia.gov.al/covid19-manastirliu-gati-hapja-e-ish-kirurgjive-ne-qsut-per-te-perballuar-
fluksin/ (spitalet që do të shërbejnë si spitale COVID-19)
https://new.shendetesia.gov.al/manastirliu-tek-shefqet-ndroqi-nisin-pergatitjet-brenda-javes-hapet-
covid2/ (spitali COV 2)
(urdhëri i MSH 2,3)

Testet e shpejta për diagnozën e COVID-19.
https://new.shendetesia.gov.al/mberrijne-testet-e-shpejta-manastirliu-nga-dita-e-hene-fillon-testimi-i-
shpejte-ne-tirane-rrisim-kapacitetet-e-testimit/
(nga 20 Dhjetor testimi i shpejtë i antigenit do të shtrihet dhe në disa pika testimi të përcaktuara në disa qendra shëndetësore në Tiranë dhe më pas në të gjithë vendin).Planifikimi për të bërë testimin e shpejtë të antigenit do të bëhet nga mjeku i familjes.

http://open.data.al/covid-19/
(Këtu gjenden ligjet, urdhërimet, vendimet etj, lidhur me situatën e COVID-19)
https://shendetesia.gov.al/vaksina-anticovid-pyetje-pergjigje/
https://shendetesia.gov.al/masat-e-reja-per-te-parandaluar-perhapjen-e-covid-19/
https://shendetesia.gov.al/perdorimi-i-sakte-i-maskave-kundra-koronavirusit/